Zo kun je onbekende bellers stilhouden op je iPhone

Word je vaak lastiggevallen door onbekende bellers en telefoontjes van spammers of telemarketeers? Je iPhone kan dit soort nummers herkennen en stil houden, maar dan moet je het wel even inschakelen. In deze tip lees je hoe dit werkt.

Spamtelefoontjes blokkeren op je iPhone

Heb je last van vervelende spamnummers of telemarketeers die jou bellen, of gebeurt het vaak dat je door een onbekend nummer wordt gebeld, dan kun je dit soort nummers voortaan stilhouden of blokkeren. Sinds IOS13 is hiervoor een schakelaar toegevoegd die ervoor zorgt dat onbekende bellers automatisch naar de voicemail worden gestuurd. Dat bespaart je tijd en energie. In deze tip lees je hoe dit werkt met de standaardfunctie die in IOS13 en nieuwer zit. Daarnaast zijn er speciale apps die proberen om spamtelefoontjes te blokkeren.

Onbekende bellers stilhouden in iOS 13

Als iemand jouw telefoonnummer heeft, kan hij of zij jou altijd bellen (tenzij je het desbetreffende telefoonnummer geblokkeerd hebt). Dat geldt ook voor ongewenste bellers. Op de iPhone is standaard een functie aanwezig om onbekende nummers te blokkeren.

Zo schakel je het in:

  1. Ga naar de Instellingen-app op je iPhone.
  2. Blader naar Telefoon.
  3. Zet de schakelaar aan bij Houd onbekende bellers stil.

Onbekende bellers worden nu meteen doorgestuurd naar de voicemail, zodat je niet meer wordt lastiggevallen. De functie is eigenlijk slimmer dan je dankt. Volgens Apple wordt kunstmatige intelligentie gebruikt om nummers te herkennen die in je Mail- en Berichten-App staan, dus niet alleen de mensen in je contactenlijst.

Daardoor kunnen mensen die je kent je nog steeds bereiken, zelfs als ze niet in je adresboek staan. Als het goed gaat mis je geen belangrijke gesprekken meer, terwijl onbelangrijke bellers je niet meer lastig vallen. Hou er wel rekening mee dat je op deze manier een telefoontje kunt missen, bijvoorbeeld als een vriend je vanaf een vaste lijn in het buitenland probeert te bellen. Houd dus je voicemail in de gaten en kijk regelmatig even in de lijst van binnengekomen gesprekken of je misschien een telefoontje bent misgelopen.

Bron: https://bit.ly/385SnAp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *