NBBU

De Personeelsafdeling is lid van de NBBU en volgt ook deze CAO. Wat betekent dit voor u?

De NBBU, de Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen, is de actieve brancheorganisatie die de belangen behartigt van inmiddels 1000+ bemiddelingsbureaus en uitzendondernemingen.

Betrouwbaar, deskundig en gecertificeerde kwaliteit

Elke NBBU-lid wordt getoetst op vakkennis, juiste toepassing van de NBBU Cao, kwaliteit van de administratieve organisatie en op kennis en juiste toepassing van de wetgeving. Voldoen aan de NEN-4400-1 norm is hierbij verplicht.

Deze norm en het openbare SNA register (www.normeringarbeid.nl) maken het inlenen van arbeid en het uitbesteden van werk voor u als werkgever een stuk makkelijker en fraudebestendiger. Wanneer u zaken doet met een NEN-gercertificeerd bureau bent u gewaardborgd van een juiste beloning voor uw payroll-/uitzendmedewerkers en vrijgesteld van de inlenersaansprakelijkheid.

Kennis

De medewerkers van De Personeelsafdeling zijn goed opgeleid en kunnen uitzendmedewerkers volledig informeren over Cao bepalingen en toepasselijke veiligheidsregels. Voor gespecialiseerde vragen op gebied van Cao bepalingen uit uw Cao, arbeidsrechtelijke vraagstukken en (sociale) wet- en regelgeving schakelen wij indien nodig de specialisten van de NBBU in.

Fases

Werken met de NBBU-Cao betekent werken met de meest flexibele Cao voor uitzendkrachten. Met deze Cao bestaat de mogelijkheid om voor een periode van 78 weken uit te zenden met toepassing van het uitzendbeding.

Dit betekent dat er gedurende deze periode geen doorbetalingsverplichting bestaat indien er niet gewerkt word. Wanneer de uitzendmedewerker ziek is, zit u nergens aan vast en heeft u ook geen personeelskosten.

Wanneer een uitzendmedewerker na de periode van 78 weken nog steeds bij u werkzaam is, zal deze in fase 3 nog 6 tijdelijke contracten aangeboden mogen krijgen met een maximaal bereik van 5.5 jaren (inclusief de 78 reeds gewerkte weken in fase 1 & 2).

Wanneer de uitzendmedewerker de fases 1,2 en 3 doorlopen heeft, zal hij/zij een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd aangeboden krijgen.

Vanaf dag 1 hanteren wij de inlenersbeloning en zal de uitzendmedewerker gelijk beloond worden als uw eventuele vaste medewerkers. Op deze manier wordt ongelijkheid tussen vaste medewerkers en flexibele krachten voorkomen.

Kortom, ons NBBU-lidmaatschap verzekert u van professionaliteit, betrouwbaarheid, flexibiliteit en eerlijkheid!

 

Bekijk hier onze vacatures   Vacature aanmelden   Contact opnemen  

Wilt u ons beter leren kennen?

Neem direct contact met ons op, we horen graag wat we voor u kunnen betekenen!

Contact opnemen ›

NBBU NEN 4400-1 sitemap | contact beter vindbaar dotsolutions