Werkloosheid neemt weer af: nog 504.000 mensen zonder baan.

Werkloosheid neemt weer af: nog 504.000 mensen zonder baan

© ANP

De werkloosheid in Nederland is in februari weer verder afgenomen. In totaal werden er 504 duizend werklozen geregistreerd, 5000 minder dan in januari.

Dat meldt het CBS vanochtend. Het gaat hierbij om de harde cijfers die niet zijn gecorrigeerd voor seizoenseffecten. Volgens de rekenmeesters is het aantal mensen mét betaald werk de afgelopen drie maanden gemiddeld met 13 duizend per maand toegenomen.

 

Minder uitkeringen

Ook het aantal WW-uitkeringen nam af in februari. Het UWV keerde aan 416 duizend mensen uit vorige maand: een daling van 0,7 procent ten opzichte van januari. Die daling kwam vooral op het conto van vrouwen, met een daling van 1,3 procent. Dat is ook terug te zien in de sectoren waar vooral veel vrouwen werken. In het onderwijs (-2,8 procent) en de zorg en welzijn-branche (-1,9 procent) nam het aantal uitkeringen fors af.

 

Jongeren het vaakst werkloos

Jongeren tussen de 15 en 24 jaar zitten nog steeds het vaakst thuis. Binnen deze groep heeft 9,7 procent geen baan. De kans op werkloosheid is het kleinst voor mensen tussen de 25 en 44. Slechts 4 procent van hen staat langs de kant. 45- tot 74-jarigen doen het iets minder goed met een werkloosheidspercentage van 4,9 procent.

Bron: RTL

Wilt u ons beter leren kennen?

Neem direct contact met ons op, we horen graag wat we voor u kunnen betekenen!

Contact opnemen ›

NBBU NEN 4400-1 sitemap | contact websites dotsolutions