Stijging minimumjeugdloon

Per 1 juli 2017 wijzigt het minimumjeugdloon. Het wettelijk minimumjeugdloon heeft als doel het bieden van een minimumrechtsbescherming voor alle jeugdige werknemers. Om aansluiting te zoeken bij veranderende maatschappelijke opvattingen en beter aan te sluiten bij wat internationaal gangbaar is, wijzigt de leeftijd waarop een werknemer recht heeft op het volledige wettelijk minimumloon -stapsgewijs- van 23 jaar naar 21 jaar.

De eerste stap

De eerste stap is dat per 1 juli 2017 de leeftijd omlaag gaat van 23 jaar naar 22 jaar. Dit betekent dat een werknemer van 22 jaar recht heeft op het volledig wettelijk minimumloon. Per 1 juli 2017 gaat ook het minimumloon voor jongeren van 18 tot 21 jaar (in verhouding t.o.v. minimumloon bij 23 jaar en ouder) omhoog. Voor jongeren tot 18 jaar blijft het huidige minimumjeugdloon (in verhouding t.o.v. minimumloon bij 23 jaar en ouder) ongewijzigd.

Hoe zien de veranderingen er nu precies uit?

Onderstaand vind u de huidige loonschalen (vanaf 1 januari 2017) waarbij de hoogste loonschaal geldt voor medewerkers van 23 jaar en ouder.

Vanaf 1 juli

Onderstaand vind u de nieuwe loonschalen (vanaf 1 juli 2017) waarbij de hoogste loonschaal geldt voor medewerkers van 22 jaar en ouder.

Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord.

Met vriendelijke groet,

Uw Personeelsafdeling

Wilt u ons beter leren kennen?

Neem direct contact met ons op, we horen graag wat we voor u kunnen betekenen!

Contact opnemen ›

NBBU NEN 4400-1 sitemap | contact hosting dotsolutions