Werving & selectie

Werving en selectie (vaak ook recruitment genoemd) verwijst naar het proces van identificeren, selecteren en aantrekken van de best gekwalificeerde en beschikbare kandidaat (van binnen of buiten de organisatie) voor een tijdelijke of vaste vacature. Veelal zul je na het doorlopen van een werving & selectie procedure direct in dienst treden bij de opdrachtgever i.p.v. op basis van een uitzendcontract.

De definitie van recruitment verwijst naar een specifiek en duidelijk afgebakend proces. Bovendien vindt het plaats buiten alle bedrijfsprocessen om en kan daardoor gemakkelijk door externe partijen zoals uitzendorganisaties worden uitgevoerd.

Er zijn meerdere redenen waarom bedrijven en werkzoekenden gebruik maken van externe recruiters:

Voor bedrijven:

Voor werkzoekenden:

Wat is een recruiter?

Een recruiter is een specialist in een specifieke discipline en/of specifiek vakgebied, die zichzelf continu op de hoogte houdt van de huidige en toekomstige vraag- en aanbodzijde op de arbeidsmarkt binnen zijn/haar specifieke discipline en/of vakgebied. Daarbij maakt hij/zij gebruik van een eigen persoonlijke achtergrond en netwerk, beschikbare marktinformatie, de faciliteiten van de werkgever, netwerkbijeenkomsten, (social) media en diverse online en offline bronnen. Middels deze kennis probeert de recruiter de vacature in te vullen of een geschikte functie te vinden voor een werkzoekende kandidaat. De hoofdzaak van een recruiter is het vinden van een match tussen de wensen van een werkgever en een werknemer.

Er bestaan vier verschillende typen recruiters, namelijk: intercedenten, corporate recruiters, recruitment consultants en headhunters.

Recruiters die werken voor uitzendbureaus worden vaak intercedenten genoemd. Corporate recruiters werven voor hun eigen organisatie en zijn meestal werkzaam op de HR-afdeling. Recruiters van traditionele recruitmentbureaus, ook wel recruitment consultants genoemd, werven kandidaten voor verschillende externe organisaties. Recruitment consultants met een focus op executive search worden veelal aangeduid als headhunters. 

Vragen over onze Werving & Selectieservice. Neem gerust contact met ons op.

 

Contact opnemen   Vacatureoverzicht

Wilt u ons beter leren kennen?

Neem direct contact met ons op, we horen graag wat we voor u kunnen betekenen!

Contact opnemen ›

NBBU NEN 4400-1 sitemap | contact zoekmachine optimalisatie dotsolutions