Uitzenden

Een interessante vacature gezien bij De Personeelsafdeling? Dan is de kans groot dat je gaat werken als uitzendkracht. Als uitzendkracht ben je flexibel en kan je in korte tijd veel werkervaring opdoen. Als uitzendmedewerker zijn wij jouw juridische werkgever maar werk je op een flexibele manier bij een van onze opdrachtgevers.

Waarom zou je willen werken voor De Personeelsafdeling? Omdat het een opstap kan zijn naar een vaste baan! Jaarlijks komen honderdduizenden mensen via een uitzendbureau aan een vast contract. Daarnaast kun je via een uitzendbureau relevante werkervaring op doen. Misschien twijfel je of uitzendbureaus geschikt werk hebben, bijvoorbeeld omdat je denkt dat uitzendwerk alleen voor jongeren geschikt is, of dat uitzendbureaus alleen productiewerk hebben. Maar uitzendbureaus hebben juist veel contacten met verschillende werkgevers en allerlei soorten banen op verschillende niveaus. Misschien kun je die ene baan wél vinden via het uitzendbureau.

Als je op zoek bent naar een nieuwe baan biedt een uitzendbureau zeker kansen.

Hoe werkt een uitzendbureau?

Een uitzendbureau bemiddelt tijdelijke en vaste banen tussen werkgevers en werknemers. Ze krijgen vacatures binnen van verschillende bedrijven en hebben veel werkzoekenden in hun bestand staan. Deze proberen ze met elkaar te matchen, door goed gebruik te maken van hun kennis van de lokale markt.

Jij kiest!

Uitzendbureaus doen hun best om een passende baan voor je te vinden. Dit betekent niet dat je een baan die ze je aanbieden ook moet aannemen. Zie je een baan niet zitten, zeg het dan eerlijk, dat voorkomt teleurstellingen. Ze weten zo nog beter wat je wel en niet wilt en ze zoeken dan gewoon voor je verder.

Uitzendovereenkomst:

Een uitzendovereenkomst is een bijzondere arbeidsovereenkomst. Bijzonder omdat er drie partijen bij betrokken zijn: de uitzendkracht, het uitzendbureau en de inlener (het bedrijf waar de werkzaamheden verricht worden)

De uitzendovereenkomst is een arbeidsovereenkomst tussen het uitzendbureau en de uitzendkracht waarbij de uitzendkracht werkt onder toezicht van de inlener. De uitzendkracht krijgt dus leiding en werkinstructies van de organisatie die hem ingeleend heeft.

Op grond van artikel 8 van de Wet allocatie arbeidskrachten door intermediairs (ook wel de wet Waadi genoemd) heeft een uitzendkracht recht op dezelfde arbeidsvoorwaarden (loon, overwerk, vakantie etc.) als de andere werknemers die werkzaam zijn in een gelijke of gelijkwaardige functie binnen het bedrijf waar gewerkt wordt.


Als uitzendkracht heeft u een andere positie in vergelijking met een ‘normale’ werknemer. De belangrijkste verschillen op een rijtje: 

NBBU

De NBBU (Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen) is een grote brancheorganisatie waar uitzendbureaus lid van kunnen worden. Als een uitzendbureau lid is van NBBU dan wordt regelmatig gecontroleerd of zij zich houden aan de NBBU CAO. Naast de NBBU is ook de ABU een bekende brancheorganisatie.

Voor jou als uitzendkracht is het prettig om te weten of jouw uitzendbureau lid is van ABU of NBBU. Dit wil zeggen dat ze zich altijd moeten houden aan de regels in de CAO. Denk daarbij aan het tijdig uitbetalen van je loon en opgebouwde reserveringen.

De volledige NBBU CAO kan je downloaden via onze website (downloads) of via de website van NBBU. Wij kunnen je meer vertellen over welke CAO voor jou van toepassing is en welke regels voor jouw specifieke situatie gelden.

Vragen over het werken als uitzendkracht? Neem gerust contact met ons op.

 

Contact opnemen   Vacatureoverzicht 

Wilt u ons beter leren kennen?

Neem direct contact met ons op, we horen graag wat we voor u kunnen betekenen!

Contact opnemen ›

NBBU NEN 4400-1 sitemap | contact website optimalisatie dotsolutions